header banner
Default

Achtergrond: Disney heeft nog iets op de planning voor 2020: Pixel Vault


Deze Disney-films en -series staan nog op de planning voor 2020

VIDEO: Whats Happening at Magic Kingdom 2020 | Everything YOU Need to Know!
Drew the Disney Dude

Post ID: 28728 - 7 mei 2020 - Culture - achtergrond -

Dit staat ons nog te wachten!

VIDEO: Tony Robbins: STOP Wasting Your LIFE! (Change Everything in Just 90 DAYS)
Evan Carmichael

Dat Disney van plan is om dit jaar het een en ander uit te brengen, komt natuurlijk niet als een verrassing. Heel de wereld worstelt met de huidige situatie en de filmindustrie wordt hierdoor ook zwaar getroffen. Veel filmproducenten en filmstudio’s, waaronder Walt Disney Studios, stellen releasedata uit en leggen opnames stil. Maar welke Disney-films en -series komen er binnenkort uit en wat zijn de nieuwe voorlopige releasedata? Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje. Pak je agenda er maar alvast bij!

Mulan

VIDEO: STRANGE NEWS of the WEEK - 40 | Mysterious | Universe | UFOs | Paranormal
Cristina Gomez

YouTube video

Nadat Disney uitstel van de release op 26 maart 2020 aankondigde, is er gelukkig later ook nog goed nieuws gekomen voor de fans. Het was nog even spannend wanneer Mulan in de bioscoop zou verschijnen, maar inmiddels is het hoge woord eruit. De nieuwste Disney live-action film is 23 juli 2020 te zien. Nog heel even wachten dus!

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt ongeveer hetzelfde verhaal als de originele film uit 1998. Toch zitten er enkele verschillen tussen de versies. Zo heeft Mulan in de nieuwe film een zus en is het iconische draakje Mushu weggelaten. De rol Mulan wordt gespeeld door de Chinees-Amerikaanse actrice Yifei Liu en de film wordt geregisseerd door Niki Caro. Benieuwd naar waar het verhaal van Mulan over gaat? Lees dan hier ons eerdere artikel over Mulan.

Black Widow

VIDEO: Top Slot Games Reviews
PlayFortuneForFun

YouTube video

Marvel fans opgelet, want we kunnen weer een film aan onze collectie toevoegen. De nieuwste Marvel film gaat in op de oorsprong van Natasha Romanoff, beter bekend als Black Widow. In de film haalt het verleden haar in. Kan ze dit achter haar laten, of wordt ze verteerd door schuldgevoel? Het verhaal vindt plaats tussen de verhaallijnen van Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War.

Scarlett Johansson, die al eerder verscheen in meerdere Marvel films, zal opnieuw de rol van Natasha Romanoff vertolken. Het Russische antwoord op Captain America, Red Guardian, wordt gespeeld door Stranger Things acteur David Harbour. Geregisseerd door Cate Shortland, belooft ook deze vierentwintigste Marvel film weer een succes te worden. De releasedatum van de nieuwste aanvulling op het Marvel-universum staat voorlopig gepland op 4 november 2020.

It’s A Dog’s Life With Bill Farmer

VIDEO: CS50 2013 - Week 10, continued
CS50

YouTube video

In de serie It’s A Dog’s Life With Bill Farmer volg je een nieuwe real-life documentaire met Bill Farmer als verteller. Farmer staat bekend als de stemacteur van Goofy en Pluto in animatiefilms, shorts en series. Na dertig jaar stapt Farmer achter zijn microfoon vandaan en maakt hij kennis met zijn eigen favoriete viervoetige karakters. In It’s A Dog’s Life With Bill Farmer staan honden dus centraal. Ideaal voor de hondenliefhebbers onder ons.

In de serie reist Farmer door heel Amerika. Hij gaat op bezoek bij mensen waarvan de hond geweldig werk doet en zich inzet voor hun baasje. De verhaallijnen zijn enorm divers. Een van de uitzendingen gaat in op een hond die een hardloper met een visuele beperking de finish helpt te bereiken. Een andere aflevering vertelt het verhaal van een hond die zoekt naar walvispoep. En dit is slechts het topje van de ijsberg van alle unieke verhalen die voorbij komen. It’s A Dog’s Life With Bill Farmer komt uit op 15 mei 2020 op Disney+.

Artemis Fowl

VIDEO:

YouTube video

Door de huidige situatie, heeft Disney besloten dat de film Artemis Fowl de bioscoop overslaat en rechtstreeks te streamen zal zijn op Disney+. De releasedatum van 29 mei 2020 verschuift hierdoor ook naar 12 juni 2020. Artemis Fowl is gebaseerd op het eerste boek uit de best-selling series van Eoin Colfer. Michael Goldenberg, Adam Kline en Conor McPherson hebben het verhaal uit het boek weten te herschrijven naar een film. Artemis Fowl is geregisseerd door Kenneth Branagh. Hij is onder meer bekend van de film Hamlet uit 1996 en de in 2017 uitgebrachte film Murder On The Orient Express.

Artemis Fowl volgt het verhaal van een twaalfjarige jongen uit een familie criminelen. Hij denkt dat een groep elfen achter de verdwijning van zijn vader zit. De rol van de jongen wordt gespeeld door de nog onbekende Ferdia Shaw. Enkele tegenspelers van hem zijn Colin Farrell, Judi Dench, Miranda Raison, Josh Gad en Hong Chau. De film is dus niet te zien in de bioscoop, maar binnenkort wel te streamen op Disney+. Zorg dat je voldoende popcorn in huis hebt!

Soul

VIDEO:

YouTube video

Disney en Pixar slaan de handen opnieuw ineen voor hun nieuwe geanimeerde film Soul. De film is gemaakt door dezelfde studio van de animatiefilms Inside Out en Coco. Soul speelt zich af in de straten van New York. Het verhaal gaat over Joe Gardner, een muzikant die zijn passie voor muziek verloren is. Net op het moment dat hij deze passie terug weet te vinden, gebeurt er een ongeluk waardoor zijn lichaam zijn ziel verliest. Zijn ziel transporteert naar het You Seminar. Dit is de plek waar zielen over zichzelf leren, voordat ze naar een nieuwgeboren kind gaan. Samen met een andere ziel zoekt hij zijn weg terug naar zijn lichaam.

Jamie Foxx, bekend van diverse films waaronder Django Unchained en Dreamgirls, spreekt de stem in van Gardner. Samen met zijn medespelers Tina Frey, Questlove, Phylicia Rashad en Daveed Diggs zal deze film ongetwijfeld een succes worden. De film zal vanaf 25 november 2020 te zien zijn in de bioscoop.

The One And Only Ivan

VIDEO:
Deze Disney-films en -series staan nog op de planning voor 2020

Deze film, geregisseerd door Thea Sharrock, gaat over het leven van de zilverrug gorilla Ivan die in een winkelcentrum woont. Hij wordt ingesproken door Sam Rockwell. Hij woont samen met Stella de olifant, ingesproken door Angelina Jolie, en zwerfhond Bob, met de stem van Danny DeVito. Wanneer babyolifantje Ruby bij hen komt wonen, zorgt Ivan samen met Stella voor haar. Ondertussen bedenken ze een plan om aan het leven in gevangenschap te ontsnappen. Ruby wordt vertolkt door Brooklynn Prince en voor deze film is ook Helen Mirren opgetrommeld als stemacteur. Echter is het nog onduidelijk wat haar rol zal zijn in de film.

Het verhaal van The One And Only Ivan is afkomstig uit een boek geschreven door Katherine Applegate. Samen met schrijver Mike White is het mogelijk geworden het boek te verfilmen. Voor de release van deze film zullen we nog wat geduld moeten hebben. De film draait namelijk vanaf 30 september 2020 in de bioscoop. Ook de trailer laat nog even op zich wachten.

In eerste instantie had Disney veel meer films dit jaar op de planning staan. Maar vanwege de omstandigheden heeft Disney ervoor gekozen deze uit te stellen naar volgend jaar. Dat geldt voor:

  • Jungle Cruise (naar 30 juli 2021);
  • Raya And The Last Dragon (naar 12 maart 2021);
  • Cruella (naar 26 mei 2021).

Vanwege de situatie kan Disney toch nog besluiten diverse films en series te verschuiven naar een later tijdstip. Hou hiervoor onze website in de gaten. Wij houden je natuurlijk op de hoogte.

Meer lezen?

VIDEO:

Sources


Article information

Author: Kristi Salas

Last Updated: 1704168121

Views: 618

Rating: 4 / 5 (52 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kristi Salas

Birthday: 1918-12-28

Address: USNV Rios, FPO AP 93686

Phone: +3669194369405404

Job: Security Guard

Hobby: Cycling, Aquarium Keeping, Motorcycling, Yoga, Archery, Whiskey Distilling, Dancing

Introduction: My name is Kristi Salas, I am a accessible, unwavering, risk-taking, proficient, priceless, radiant, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.